home                                                              

Jouw Stem, Jouw Verhaal

Geschreven door de bezoekers van Spiritlijn.com

 

Dé stempel die je krijgt als je anders bent.

Door Lara

                                                                                                               

 
     

Mag ik mijzelf voorstellen; Ik ben Lara en loop met hele grote geheimen rond die ik niet met iedereen kan delen.

Eerst een stukje van mijn geschiedenis.

Ik ben nu 28 jaar oud en ik heb in 2000 en 2001 een psychose gehad zoals de dokters dat zo mooi noemen. Zelf noem ik het niet zo maar het 'High Intelligent Fever'.

Ik ben gaan vasten en veel water gaan drinken en raakte van de wereld. Ik ben zo bang van iets geworden dat ik als het ware weer kind werd. Ik ging buiten spelen en dacht ondertussen dat mensen mij geheime boodschappen gaven.

Ken je de uitspraak van Einstein? 'Logica brengt je van A naar B en verbeeldingskracht brengt je overal'.

Ik ben mij dingen gaan inbeelden en toen ben ik van de ene instantie naar de andere gesleept door mijn ouders maar de hulpverleners dachten dat ik het speelde; ook toen ik duidelijk stemmen had in mijn hoofd. Deze stemmen waren verschillende personen die duidelijk een verhaal aan mij vertelde. Zij vertelde mij dat ik als jaren in de meest veilige armen van Amsterdam sliep. Ze legde uit waarom ik bepaalde dingen deed en dat ik altijd automatisch mijn verstand gebruikt als ik dingen doe.

Het is een combinatie van psychologie en kunst.

Wat ik niet zeg dat beeld ik uit, met de dagelijkse dingen.

Één voorbeeld waar ik het meest van onder de indruk ben geraakt is toen ik in een politiecel zat omdat ik mijn huis uit angst in elkaar heb geslagen, wat ook nog op televisie is geweest. Ik zat in de cel en er kwam een psychiater naar mij toe. Ze zei "Wat is de diagnose? Schizofrenie omdat ik weet hoe georganiseerde misdaad in elkaar zit".

Wie die persoon was weet ik niet maar ik denk dat het een soort van alterego in mij zat. Ik begreep toen nog niet waarom ik dat zei maar nu 5 jaar later is dat mij behoorlijk duidelijk geworden.

Waar mijn stemmen de nadruk oplegde is dat nu ik officieel de diagnose schizofrenie heb ben ik jurdisch gezien niets waard als getuige. "Ik heb stemmen in mijn hoofdje en die zwijgen", weet je wat ik daarmee bedoel?

Weer iets van meneer Einstein; "The secret of creativity is knowing how to hide your sources", met het geheim van creativiteit bedoelt hij kunst.

Omdat ik de diagnose heb van een schizofreen kan ik mijn bronnen verbergen door te zeggen dat ik stemmen in mijn hoofdje heb en die zwijgen, je kan nl nooit bewijzen of ik wel of geen stemmen hoor.

Het is jurdisch gezien waterdicht, vooral omdat ik ze echt heb.

Het is een idee en ik ben onbewust gek genoeg geweest om die diagnose officieel aan te nemen maar zelf vind ik het heel inventief van mijzelf. Ik wil hier heel graag iets mee gaan doen. Alleen het probleem is hoe ga ik mensen overtuigen dat ik wel degelijk goed bij mijn hoofd ben.

Ik zit nu in de ziektewet en de mensen om mij heen zijn daar ontevreden over; zelf zie ik het als een periode voor de verandering.

Wat mijn blinde vlek was ben ik nu achtergekomen en dat is zo te extreem voor woorden dat ik niet meer gewoon achter een bureau kan zitten in een kantoor. Daar hou ik het met de dingen, die ik nu weet niet, vol.

Ik geloof in mijzelf, mijn inzichten en mijn gave; ik heb natuurlijk psycholgisch inzicht en daardoor weet ik dingen van de mensen die ik ontmoet zonder dat ze het vertellen. Dit door de lichaamshouding of de verhaaltjes die ze vertellen; dit maakt mij ook betrouwbaar omdat ik niet beter weet.

Ik ben nog lerende; maar de wil en het inzettings- en doorzettingsvermogen is er.

Wordt vervolgd.....

 

Als je hierop wilt reageren, ben je van harte welkom in het forum of mag je Lara een emailtje sturen. Lara

 

Wil je zelf ook jouw eigen verhaal, inzicht kwijt ?. Stuur dan gerust een emailtje naar : Bianca Linnenbank onderwerp "Jouw Stem, Jouw verhaal ".

              

home