Sasha

1990 - 2008 01 08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SASSEPAS zoals we Sasha altijd noemde en nog steeds eigenlijk.

Sasha is zo een 18 jaar geleden bij ons gekomen. We waren opzoek naar een klein hondje voor mijn zoontje. We zijn toen op zoek geweest bij de dierenbescherming in Den haag bij hun asiel.

Toen we thuis kwamen hadden we een pinkenesje. Echter klikte dat niet en ja beviel het ons ook niet echt en ja wij bevielen het pinkenesje met zijn 1 oogje ook niet zo. Dus terug naar de Dieren Bescherming.

Eigenlijk hadden ze niets geschiktst voor ons tot we in gesprek waren met een van de medewerkers en daar opeens een hondje voorbij kwam tippelen en gewoon weg niet wou luisteren naar de verzorger.  Ik wees mijn man op dat hondje en zei Kijk en die dan ?

Nou die kon nog niet weg want die was er net gekomen. Was gevonden door een paar kinderen en hierheen gebracht. We mochten wel even mee lopen en het bleek ook nog eens dat een andere medewerkster haar oog op dat hondje had laten vallen. Anneke werd ze genoemd.

Maar na diepe zuchten zei ze dat als het wel klikte dat ze dan met ons mee mocht. Yes, dacht ik.  Ze moest echter nog wel 2 weken daar blijven .  Ze had een franse tatoo maar niemand kon iets vinden in Frankrijk over haar en mocht dat ook niet in de 2 weken gebeuren dan mochten we haar mee nemen om het te proberen.

En ja hoor, 2 weken later mochten we onze dame mee nemen.

 

 

Het was niet echt een speels hondje maar echt een Tante Sjaan, zoals ik haar ook wel eens noemde.
Ze kwam altijd tippelend aan lopen en het leek ook wel alsof ze nog nooit vogeltjes had gezien hih want daar rende ze wel op af.

Als mijn zoon naar bed ging ging ze mee. Ze bleef dan net zolang totdat me zoon sliep en kwam dan daarna naar de huis kamer toe.

Ze was echt goed liefaardig waaks of eigenlijk zorgelijk zodat er niets of niemand iets overkwam.

Ook tijdens mijn praktijk dagen thuis zorgde ze wel dat het allemaal in orde was. Vertrouwde ze iemand niet, dan ging ze mee naar het praktijkje.

 

 

Het was echt een hele lieve tuttebol. hihih Alleen ja cavia's hihi. Normaal gesproken liep de cavia altijd wel los, maar mevrouw was gek op die beesies en was dan echt niet meer te houden.  Ze sprong dan voor de deur op en neer, zoals je wel eens ziet bij die thuisfilmpjes hahaha. Krullende tong en op en neer springend en zingend.

Ook moest ze een keer in het jaar even iemand zachtjes in de enkel even beet houden. Zo was er een jonge die gewoon voorbij liep en hoppa ... hap, zomaar uit het niets. Ja doorbijten deed ze niet haha.

 

 

 

 

 

 

De kinderen konden alles doe met Sas. het liefst lag ze lekker bij mij op schoot en in de winter lag ze altijd onder de dekens, want... het was dan koud en dan zocht ze lekker de warmte op. In de zomer deed ze dat niet.

Verleden jaar heeft ze haar beste vriend verloren. Onze rottweiler die echt plotseling van ons heen is gegaan. Je merkte toen dat ze gauw achteruit ging.

Eind verleden jaar hebben we er weer een pup bij genomen en daar heeft ze haar zorg wel aan gehad. Ze liet wel even weten hoe het p recies moest hier in huis.

 

De laatste 3 weken ( juli ) ging het berg afwaarts met Sasha. Ze kreeg het erg benauwd en bleek dat er vocht achter haar longen bleef zitten. Een kuur en plas tabletten hebben maar even mogen baten. Nadat ze daar niet meer op reageerde en met heel veel verdriet maar goede opvang heb ik haar laten inslapen. Ze heeft echt die rust verdient en ze zat blijkelijk ookal onder de tumoren.

Als we dat niet hadden gedaan had ze gestikt en dat is iets wat we echt niet wouden. Zij is vredig ingeslapen. He bhaar echt alles mee gegeven wat ik kon en haar innig bedankt voor alles wat ze voor ons heeft gedaan.

 

Sasha, wij danken jou enorm dat jij in dit aardse leven bij ons mocht zijn. Je was en bent een engel en echt een goede beschermdame.

Ik dank je dan ook uit de grond van mijn hart.

Heel veel liefs van mij en van iedereen.

Liefs en namaste,

Bianca

Amen

.

 

 

 

---

Mariah Carey  met Hero
 

 

There's a hero If you look inside your heart You don't have to be afraid Of what you are There's an answer If you reach into your soul And the sorrow that you know Will melt away

And then a hero comes along With the strength to carry on And you cast your fears aside And you know you can survive So when you feel like hope is gone Look inside you and be strong And you'll finally see the truth That a hero lies in you

It's a long road When you face the world alone No one reaches out a hand For you to hold You can find love If you search within yourself And the emptiness you felt Will disappear

And then a hero comes along With the strength to carry on And you cast your fears aside And you know you can survive So when you feel like hope is gone Look inside you and be strong And you'll finally see the truth That a hero lies in you

Lord knows Dreams are hard to follow But don't let anyone Tear them away Hold on There will be tomorrow In time You'll find the way

And then a hero comes along With the strength to carry on And you cast your fears aside And you know you can survive So when you feel like hope is gone Look inside you and be strong And you'll finally see the truth That a hero lies in you


 

Speciaal omdat ik ook vaak vermiste dieren binnen krijg en omdat wij zelf dieren vaak van een ander huis opnemen is de pagina Dierenwereld ontstaan.

Hier kunt u vermiste dieren laten plaatsen of dieren die een nieuw thuis nodig hebben.

 

Klik hier om naar dierenwereld te gaan.

Klik hier om naar de community te gaan.