HELDERHOREND:

Helderhorend: Helderhorend hierbij hoor je duidelijk een stemklank in je gedachte die je iets toezegt
Helderhorend: Via je gedachte hoor je een stem in je hoofd

Helderhorend: Hierbij is het niet onze eigen gedachte stem, maar een stem van gene zijde of een stem van iemand die nog leeft.

Helderhorend : Kan storend werken bij mensen die last hebben van stemmen in hun hoofd. Dit kunnen meerdere stemmen zijn.

Helderhorend: Lijkt vaak op onze eigen gedachte stem,  of, Je hoort duidelijk gepraat in je hoofd.


Helderhorend zijn meer mensen dan ze zelf soms in de gaten hebben. Als jij iemand bent die in discussie gaat in zich zelf met zichzelf, dan heb je grote kans dat je niet met jezelf aan het praten bent, maar met iemand anders, zoals je begeleider.

De stemklank kan geheel anders klinken dan je eigen gedachte stem, maar soms lijkt hij heel veel op je eigen gedachte stem, maar geeft het jou raad en inzicht of zegt je dingen over iemand anders, situaties of wat je in de gaten mag houden.

Stel dat je in je hoofd hoort "je moet hier rechts af ". Dit is een aanwijzing die jou in je hoofd zegt dat je opeens rechts af moet gaan ipv dat je recht door moet gaan. Het gebeurt ook zonder dat jij hieraan denkt , dus zonder dat je in je eigen gedachte zit te praten tegen jezelf, hoor je dat plotseling in je hoofd.


Deze stemmen kunnen dus van je gidsen afkomen, van iemand die is overgegaan, of van iemand die nog leeft. En dat laatste klinkt misschien een beetje raar of vreemd, maar dat is het niet zo.
Zo zijn er mensen die dus gedachtens van iemand anders zomaar oppakken en ze dan ook duidelijk iets horen zeggen, en wat  blijkt als je het ze vraagt, dat ze dit namelijk wel gedacht hebben.
 
Je zit dan als het ware op de zelfde golflengte.
 
Ook gebeurt het wel eens dat je net voordat je in slaap valt opeens een stem hoort in je gedachte. Dit komt omdat je net voordat je in slaap valt op een andere frequentie zit. Waardoor je dit kan horen.


Mensen die stemmen elke dag horen is gelukkig niet meer zo vreemd, maar kan zeer storend werken als je niet weet wat het is. Een goed bedoelde stem van een begeleider zal jou ook nooit vertellen wat je MOET doen. Zij kunnen je enkelt adviseren.
 
Als je verder ontwikkeld bent in ook voelen, kan het zelfs zo zijn dat je iemand ook bij je of naast je voelt staan,  terwel je iets verteld word in je gedachte. Hierbij kunnen ook beelden bij komen, en dat is dan weer helderziend. Men laat je dan ook beelden zien.
 
Nu omdat het soms lijkt op je eigen gedachte klank stem , en je gaat er eens op letten, zal je op een gegeven moment na steeds meer ervaring toch verschil in klank gaan ontdekken. Het is soms maar een fractie minimetertje verwijdert van je eigen gedachte stem klank.
 
Hoe meer je hiermee traint, hoe beter je het zal onderscheiden.
 
Een oefening kan je doen als volgt.
 
Probeer je gedachte te stillen. Ga dus niet nadenken. Is soms heel erg moeilijk, kost ook vaak wat training, en stel dan een vraag in jezelf. Kijk dan of je antwoord erop krijgt.
 
Nogmaals het zal niet een twee drie vaak lukken, omdat je geneigt bent om zelf gelijk na te denken, dus probeer te oefenen om je eigen gedachte eerst te stillen en dan de vraag te gaan stellen.
 
Intuitie speelt hierbij ook wel een rol , dus dat je zelf eigenlijk al automatisch antwoord geeft via je eigen intuitie. Maar laten we het niet moeilijker maken dan het is.
 
Helderhoren is dus in feite, iemand in je gedachte horen die  tegen jou praat, adviseert of je dingen toe verteld van wat je het  beste kan doen, waar je rekening mee kan houden, of als medium/paragnoste voor de client belangrijk is.
 
Ben je er niet bekend mee, dan kost het dus inderdaad flink wat oefeningen.